12:00

IF Nerike

Referat: Frövi IK - IF Nerike

Stora siffror i Frövis vinstmatch
Säsongens sista seriematch slutade med storseger hemma mot IF Nerike där siffrorna slutade med 11-0. Redan i matchens första minut får vi se nätrassel och det är Jonas som gör 1-0 genom ett skott inne till höger i straffområdet som sitter i målvaktens högra hörn. 2-0 kommer i spelminut 6 då FIK får en frispark 20 meter utanför gästernas straffområde. Frisparken slås av Johannes och bollen sitter härligt fint i målvaktens vänstra hörn. I spelminut 15 får OH bollen och hittar Anton, via en härlig crossboll, på högerkanten och Anton får sedan till ett fint inspel till Johannes som förvaltar den fina passningen med att göra 3-0 på ett säkert skott inne i straffområdet. I spelminut 23 rullar vi upp ett fint anfall där bollen tillslut hamnar hos Johannes som gör sitt tredje mål (4-0) på ett skott inne till höger i straffområdet. Vi hinner också göra 5-0 innan halvtid och målet kommer i spelminut 42 och görs via ett fint spel från OH i backlinjen till Jonas på mittfältet som spelar vidare till Johannes i anfallet som elegant avslutar med ett skott i målvaktens högra hörn.
Andra halvlek fortsätter som första dvs Frövi är ett nummer större än gästerna. 6-0 kommer i andra halvleks inledning då vi i spelminut 47 får en högerhörna som Wille slår perfekt mot bortre stolpen och där finns Johannes som får på en fin träff med pannan och bollen sitter i målvaktens vänstra hörn. I spelminut 52 fälls Anton på offensiv planhalva. OH tar frisparken och slår ett pass till Filip som skjuter ett skott som går in (7-0) då målvakten inte lyckas hålla Filips skott. En minut senare får vi en hörna från höger. Hörnan slås av Wille som passar snett bakåt till Filip som strax utanför straffområdslinjen skjuter in 8-0, Filips andra mål. I matchminut 70 bjuder får Filip bollen och gör ett fint inspel till Wille som från nära håll sätter 9-0. Tre minuter senare får Filip bollen högt upp på offensiv planhalva och dribblar en back och skjuter sedan in 10-0 på ett skott inne i straffområdet. Storebror Holmén (David) hamnar också i målprotokollet då han i spelminut 84 snappar upp en retur, på ett skott från Kalle E, och från nära håll smäller in bollen i mål (11-0). Vi är vädligt nära att göra ytterligare ett mål i matchens avslutning men Aspens skott styrs till hörna och sedan blir hörnan resultatlös efter att bollen for lite fram och tillbaks inne i målområdet men ingen lyckades peta in bollen.
Var härligt att få göra många mål hemma på Fröjevi som vi tar med oss inför kommande kvalmatcher där vi möter Bobby BK i en duell i två matcher.